10/11/2015

  Ναός του Ηρακλή !! 

Επί ένα χρόνο το Γαλλικό κρατικό κανάλι TV France πραγματοποίησε γυρίσματα στην Ελλάδα με σκοπό την παραγωγή ενός ντοκυμανταίρ που αφορά την αναγέννηση των αρχαίων ελληνικών οίνων της ΔΕΟΣ. Κινηματογραφήθηκε ο τρόπος καλλιέργειας, η μέθοδος οινοποίησης, η ωρίμανση όπως περιγράφονται στα αρχαία κείμενα του πατέρα της γεωπονίας Θεόφραστου.

Γυρίσματα έγιναν στα κτήματα, το οινοποιείο, το εργαστήριο, την Εθνική βιβλιοθήκη, στο ναό του Ηρακλή και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους όπως ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, πιστοποιώντας έτσι ότι ακολουθήθηκαν τα ίδια ακριβώς βήματα που γινόντουσαν πριν από 2.500 χρόνια αναπαράγοντας έτσι τον ίδιο ακριβώς οίνο με αυτό των αρχαίων μας προγόνων. Πρωταγωνιστής του ντοκυμανταίρ ο εμπνευστής και ιδρυτής της ΔΕΟΣ κ. Περικλής Παπαγεωργίου.

Τα σχόλια από τους ανθρώπους του Γαλλικού καναλιού μετά και τη γευσιγνωσία που πραγματοποιήθηκε, μας τιμούν ιδιαίτερα τόσο για το μοναδικό αποτέλεσμα σε γεύση και άρωμα όσο και για τη μοναδική εμπειρία που έζησαν μαζί μας για μια ολόκληρη οινοποιητική σεζόν από το αμπέλι μέχρι το ποτήρι.

Image Gallery