Η Ιδέα

Ως λάτρης της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού, έχω επισκεφτεί μικρά και μεγάλα μουσεία ανά τον κόσμο μελετώντας αρχαία κειμήλια και κείμενα. Πάντα αναρωτιόμουν πως θα ήταν αν μπορούσαμε να νιώσουμε για λίγο όπως οι αρχαίοι Έλληνες. Δηλαδή, όχι μόνο με την όραση και την φαντασία, όπως στα μουσεία, αλλά με όλες αισθήσεις μας (όραση, αφή, γεύση, οσμή, ακοή), να αισθανθούμε το Δέος της αρχαιότητας.

Ένας Άκρατος οίνος θα μπορούσε να μας χαρίσει την γεύση και την οσμή. Τα δοχεία και τα σκεύη του οίνου, την αφή και την όραση. Οι ήχοι της Ελληνικής φύσης, με προσθήκη αρχαίας μελωδίας, την ακοή.

Η υλοποίηση αυτής της ιδέας απαιτεί μια ομάδα εργασίας, ειδικών ο καθένας στο είδος του, χρόνο και όρεξη για έρευνα και μελέτη.

Έτσι δημιούργησα το «Δέος», μαζί με την πολύτιμη βοήθεια της πιο έμπειρης και άρτιας επιστημονικά ομάδας εργασίας. Καταφέραμε λοιπόν, μετά από πολύ κόπο, χρόνο και έξοδα, να υλοποιήσουμε την ιδέα αυτή με μια σειρά άκρατους οίνους, ξεκινώντας από ένα κόκκινο γλυκό κρασί, το «Δέος-Ηρακλεώτη».

Πιστεύω ακράδαντα, ότι κάθε άνθρωπος αξίζει, έστω και για μια φορά στην ζωή του, να νιώσει για λίγο σαν Αρχαίος Έλληνας, απολαμβάνοντας αυτή την εμπειρία των αισθήσεων.