Εταιρικό Προφίλ

Η Δέος είναι μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες του κλάδου της οινολογίας και του πολιτισμού. Μετά από πολύχρονη έρευνα μπόρεσε να αναγεννήσει τους οίνους της αρχαιότητας ακολουθώντας συνταγές του αρχαίου φιλοσόφου και πατέρα την γεωπονίας Θεόφραστου.

Η Δέος Απομυθοποίησε τον μύθο του Ηρακλή και του λιονταριού της Νεμέας για την οποία απομυθοποίηση ήταν υποψήφια από την ακαδημία Αθηνών αποδεικνύοντας με επιστημονικά, ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία ότι δεν υπήρξε λιοντάρι που νίκησε ο ημίθεος Ηρακλής αλλά επρόκειτο για έναν κόκκινο γλυκό υψηλόβαθμο οίνο με την ονομασία «Ηρακλεώτης» όπως αναφέρει και ο Θεόφραστος με συγκεκριμένη συνταγή την οποία ακολουθήσαμε στην καλλιέργεια, την οινοποίηση και την εμφιάλωση.

Ακολούθησαν παραγωγές ακροατών οίνων με αντίστοιχες συνταγές του θεοφραστου με την ονομασία του ημίθεου Αχιλλέα «Αχιλλέας», ξηρός ερυθρός οίνος, του θεού του έρωτα «Έρως» ξηρός ροζέ οίνος και του θεού ηλίου «Ήλιος» με ξηρό λευκό οίνο. Όλοι οι οίνοι μας είναι αρχαίων προέλευσης ελληνικών ποικιλιών αγιοργήτικου, μοσχοφίλερου και Μαλαγουζιάς. Πρόσφατη συνταγή είναι η καλλιέργεια της εξαφανισμένης ποικιλίας πετρούλανου με το όνομα «Αφροδίτη» μιας και κατά τη μυθολογία η θέα της ομορφιάς Αφροδίτη φύτεψε κατά την ανάδυση της την ποικιλία αυτή στα Κύθηρα σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα.

Το 2015-16 το Γαλλικό κρατικό κανάλι TvFrance γύρισε ντοκιμαντέρ για την εκπομπή “Faut Pas Rever” την αναγέννηση των αρχαίων αυτών εξαφανισμένων εδώ και 2500 χρόνια οίνων, αναδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια νέα κατηγορία κρασιών σε γεύση και αρώματα σε σχέση με τους σημερινούς οίνους της αγοράς.

Η Δεος έχει δύο κατηγορίες προϊόντων να προσφέρει:

Η πρώτη είναι εμπορικό προϊόν σε φιάλη, μια σειρά αρχαίων οίνων σε γεύση και αρώματα που είναι προτωγνωρα και αποτελείτε από τις πέντε ετικέτες ακρατών οίνων που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε σημείο πώλησης οίνων.

Η δεύτερη είναι πολιτιστικό προϊόν σε πακέτο, που περιέχει μια φιάλη αρχαίου οίνου, ένα πιστό αντίγραφο αρχαίου αγγείου ποτου, ένα βιβλίο πιστοποιητικό γνησιότητας της απομυθοποίησης του μύθου και μουσικό cd με μουσική και στοίχους του μοναδικού πλήρους διασοθέντος αρχαίου τραγουδιού, σε μουσική και στοίχους, της στήλης του Σείκιλου.

Το πολιτιστικό προϊόν σκοπό έχει να πει στον πελάτη «πάρτε την Ελλάδα μαζί σας» δίνοντας του μια σταγόνα αρχαίας ιστορίας με της πέντε του αισθήσεις* στην χώρα του χρησιμοποιώντας τα περιεχόμενα της συσκευασίας.

Το προϊόν μπορεί να τοποθετηθει σε σημεία πώλησης κρασιού, σε σημεία πώλησης επαγγελματικών δώρων, αναμνηστικών, ιστορικών και πολιτιστικών δώρων κλπ. *(γεύση και όσφρηση με το αρχαίο κρασι, όραση και αφή με το αγγείο και ήχου με το cd). Η Δέος έχει δυναμικότητα παραγωγής έως 1.000.000 φιάλες ετησίως.